Båttrailer

Båt-trailer

Vi på Kampetorp marin har ett brett utbud av båt-trailers för både fritidsfiskaren, jetski-föraren eller för dig med sportbåt. Vi är återförsäljare för Respo båt-trailers som är gjorde i god kvalité för att hålla i flera år framöver.

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-24 av 30

Fallande ordning
Sida
Per sida

Tips - körning med båttrailer

Simon berättar, "att köra med båttailer kan vara stressande om du är nybörjare." Han förklarar också: "Det viktiga är att hålla sig lugn, sakta ner och titta på din omgivning”. Du kan ha allt från 40-95 cm extra längd bakom dig, vilket kommer att minska din acceleration och kräva att din bromssträcka fördubblas, om inte tredubblas." Simon förklarar att du bör bli bekant med hur lång tid det tar dig att säkert få ditt fordon och båttrailern upp till rätt hastighet innan du kör på en motorväg. Han rekommenderar att du tar långsamma, enkla svängar och bromsar innan du tror att du behöver det, med ett försiktigt tryck för att underlätta en bromsning. 

Ju större båten är, desto längre stoppsträcka och desto bredare svängradie.Ta ut svängarna mer än du normalt skulle göra, och "kom ihåg att ditt båtsläp inte följer din väg som bakhjulen på din bil gör; den följer den riktning du drar den, vilket innebär att den kan klippa hörnen om du inte tar ut svängen ordentligt." Vid backning, kom ihåg att eventuella skarpa svängar kommer att trycka båtsläpet för att svänga till en 90° vinkel i motsatt riktning. Öva på att backa med ditt båtsläp på en tom parkeringsplats eller i ditt bostadsområde.

 

Simon rekommenderar att du ser till att din släpvagn är redo för vägen, bland annat genom att kontrollera din båttrailer först. Anslut dina lamprona till båttrailern genom kabeln och se till att alla fungerar som de ska, och att de är anslutna med tillräckligt med extra längd för att kunna svänga, men inte för mycket så de släpar i vägen. Kontrollera också att lamporna på båttrailern tänds. Om din båttrailer har nödbromsar, kontrollera att de fungerar medan de är stilla. Se till att kulan och dragkroken är ordentligt anslutna och korsar dina säkerhetskedjor i ett X-mönster under dragkroken så att den faller på kedjorna om dragkroken kopplas bort och så att den hindrar att din båttrailer från att slå i marken i hög hastighet."

 

När du backar, vrid höger för att trycka baksidan av släpvagnen åt höger och vänster för att trycka den åt vänster.

Viktigt att tänka på vid Sjösättning med båttrailer

När du säkert har tagit dig till båtrampen rekommenderar Simon att du letar efter ett uppställningsområde. "Gå inte in i utställningsområdet förrän du är redo att få din båt i vattnet; ingen vill vänta bakom någon som bara fördriver tiden tills deras vän dyker upp. När du väl kommit till uppställningsområde, sätt dina fendrar på din båt, höj antennerna, ta bort remmar och förbered dina dockningslinjer. Kom ihåg att det här är en snabbrörlig linje. Om du behöver ta dig tid att överföra kylare, väskor, utrustning eller något annat till din båt, gör det på en parkeringsplats och gå sedan vidare till utställningsområdet så att du inte känner någon stress. ” Om din båt har en akterspegels plug, se till att den är på plats innan du lägger din båt i vattnet enligt Simons förklaring, "om du inte gör det kommer din båt att börja börja ta in vatten när den är i havet." Simon noterar också att du bör, "ha ett par hjulblock redo för placering bakom båtdäcket efter att du har backat ner avfyrningsrampen."

Simon rekommenderar att någon hjälper dig till när du sjösätter din båt för att kunna ge en extra överblick.

 

Avfyrningsramper kan vara mycket upptagna, så se till att förbereda dig i förväg!

Att backa en båt nerför en avfyrningsramp i vattnet kan vara stressande och kräver tålamod och de noggranna, långsamma rörelser som diskuterats tidigare. "Se till att dina fendrar är ute, dina dockningslinjer är klara, bränslet är påfyllt och dina nycklar är i tändningen." Miguel rekommenderar också att du tittar på några videor online för att få en känsla för processen, eller att starta med en erfaren vän för att säkerställa att du gör det säkert och effektivt.

När den väl är i vattnet

När din båt är i vattnet går du till slutet av bryggan för att göra plats för de andra båtägarna som väntar på att få ner sina båtar i vattnet. Gå tillbaka till ditt fordon / Båttrailer, flytta den till parkeringsplatsen och skynda dig tillbaka. " Om din båt är i slutet av bryggan, och bryggan är full av andra båtägare som väntar på att du ska gå ut, tar du förmodligen för lång tid. Gå in i din båt och ur vägen snabbt så att andra båtägare också kan njuta av sin dag," säger Simon, "men kom ihåg att hålla dig lugn. Rusning kan leda till olyckor, så ditt verkliga mål här är att vara så effektiv som möjligt före och efter sjösättningen." Ta dig tid för de saker som du är orolig för eller saker som du behöver öka på. Kom ihåg att hålla uppe andra båtägare kan leda till stress, vilket kan leda till brådska och olyckor.

Copyright © 2020 Kampetorp Marin AB