Bogpropeller

Visa som Rutnät Lista

24 Varor

Fallande ordning
Per sida

Vad är en bogpropeller?

En bogpropeller består av en propeller som sitter monterad i en tunnel på båtens akter eller förskepp. Propellern drivs av en separat motor som är kopplad till båtens huvudmotor. Bogpropellern kan vridas 360 grader och kan därmed generera kraft i vilken riktning som helst. Genom att använda bogpropellern kan du enkelt justera båtens position och riktning, vilket underlättar manövreringen vid t.ex. hamnmanövrer eller då du vill hålla båten stilla i en strömmande flod.

Hur stor bogpropeller ska man ha till båten?

De två huvudfaktorerna som avgör rätt propellstorlek är fartygets vindområde och båtägarens krav på prestanda. Det är värt att ta hänsyn till den allmänna känslan för de rådande väderförhållandena som påverkar ditt område, tillsammans med en noggrann bedömning av tidvattnets maximala styrka.

Det allmänna rådet är att välja en bogpropeller som kan trycka fören eller aktern mot minst 17,5 knops vindhastighet. Som jämförelse kan nämnas att en kraftfull thruster fungerar i vindar på 22-25 knop. Skillnaden mellan de två jämförelserna kanske inte verkar så stor, men de två installationerna kommer att ge dig väldigt olika användarupplevelser.

Varför är en bogpropeller viktig för din båt?

En bogpropeller är viktig för din båt av flera anledningar:

  1. Enklare manövrering: Bogpropellrar ger extra manövrerbarhet och styrning för din båt, vilket underlättar vid hamnmanövrer och andra situationer där precision är viktig.

  2. Ökad säkerhet: Bogpropellrar minskar risken för kollisioner och skador på båten genom att göra manövreringen enklare och mer kontrollerad.

  3. Förbättrad kraft och riktning: Bogpropellrar ger extra kraft och riktning till din båt, vilket gör det lättare att styra och hålla positionen även i starka strömmar eller vid hög vindpåverkan.

  4. Anpassningsbarhet: Bogpropellrar finns i olika storlekar och utföranden, vilket gör att du kan välja en modell som passar din båts storlek och typ av motor.

Hur väljer jag rätt bogpropeller för min båt?

När du väljer en bogpropeller för din båt är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer, inklusive båtens storlek, typ av motor och typ av användning. Du bör också välja en bogpropeller från en tillförlitlig tillverkare som har en god historia av att leverera högkvalitativa produkter.

Sök efter recensioner och omdömen från andra användare för att få en bättre uppfattning om kvaliteten på produkten. En professionell båtverkstad kan också hjälpa dig att välja och installera rätt bogpropeller för din båt.

Billig bogpropeller

Att välja en billig bogpropeller är inte alltid det bästa alternativet, eftersom att kvaliteten och hållbarheten ofta blir sämre. Man bör istället köpa en bogpropeller som håller vilket på sikt blir en billig bogpropeller. Flera av våra modeller från Lewmar bogpropellrar 

Köp Lewmar bogpropeller till rätt pris

Vi erbjuder ett brett utbud av bogpropellrar från Lewmar till en av marknadens lägsta priser. 

Lewmar bogpropeller för mindre båtar

Lewmar 110TT - 1,5kw,12v är en perfekt bogpropeller för mindre båtar. Den är både liten, lätt och kompakt med en vikt på endast 8 kg, vilket gör den perfekt för mindre båtar som behöver en bogpropeller.

 

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB