Manuella Toaletter

Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Fallande ordning
Per sida

Manuell toalett till båten

Under många år installerades endast manuella marina toaletter på mindre båtar. Dessa toaletter är vanligtvis utrustade med handpumpar för drift. Pumparna fungerar i två steg: För det första pumpas sköljvattnet in i toalettskålen och sedan pumpas innehållet i toalettskålen ut genom att vrida på en omkopplingsventil.

Manuella toaletter ombord

- Marina toaletter med handpump för mindre båtar -

Fördelar med manuella toaletter ombord

Fördelarna med manuella marina toaletter är deras låga pris, enkla handhavande (med lämplig skötsel och underhåll) och det överflöd av tillgängliga reservdelar, om något skulle behöva bytas ut. Dessutom krävs ingen ombordström för manuell drift.

Nackdelar med manuella marina toaletter

Nackdelarna inkluderar driftsproblem till följd av användning på charteryachter och med mindre barn ombord. Okontrollerad vattenförbrukning i samband med små uppsamlingstankar kan också vara problematiskt. Ofta pumpas/rensas helt enkelt för mycket vatten och uppsamlingstanken fylls snabbt. Gummidelarna (tätningar och ventiler) i dessa enheter måste underhållas korrekt för att allt ska fungera smidigt.

Elkonverteringssatser för toaletter ombord

Vissa manuella marina toaletter kan konverteras till elektriska versioner. Detta kan göras genom att antingen helt enkelt byta ut den befintliga handpumpen eller hela enhetens underkonstruktion. Båda systemen är utrustade med en kombinerad chopper / impellerpump. Det finns ingen anledning att manuellt växla mellan spolning och sug och toaletten är mycket lättare att använda, även för mindre erfarna seglare.

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB