Elektriska Toaletter

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-24 av 30

Fallande ordning
Sida
Per sida

Installation av Jabsco marin toalett

Jabscos elektriska toalett kan installeras ovanför eller under vattenlinjen. Spolpumpen är självsugande med vertikallyftupp till 4 fot; utloppsmaceratorpumpen kan fungera mot ett vertikalt huvud upp till 4 fot. Inlopps- och utloppsvattenkranar bör vara lättillgängliga ochvara positiva avstängningsventiler. Om sjökranar inte bekvämt kan manövreras från toaletten, installera lämplig avstängning ventiler för inlopps- och utloppsanslutningar.

Basenheten kan flyttas 90° för att rymma anslutningar och ge tillgänglighet för service.Ytan där toaletten är monterad bör vara plan för att förhindra förvrängning av toalettunderlaget. VVS-ANSLUTNINGAR - Anslut inloppsslangen med antingen 5/8" eller 3/4" ID-slang (en hylsa ingår för anpassning pumpinlopp från 5/8" till 3/4"). Se till att alla inloppsanslutningar är lufttäta och fria från skarpa böjar eller begränsningar. Anslut 1" eller 1-1/2" slang till utloppsporten (adapter 98023-0080 ingår för att konvertera utloppsporten till 1-1/2" ID-slang), och gör lämplig anslutning till uppsamlingstanken eller annat utloppssystem. Undvik skarpa kurvor eller begränsningar. För installationer ovanför vattenlinjen kan en backventil ha ska installeras i spolvattenintagsledningen för att säkerställa snabbhet pump priming. För att behålla vattnet i skålen, gör en ögla i utloppsledning ca 8 tum ovanför skålens botten.

ANSLUT INTE INSLUTSSLANGEN TILL ETT TRYCKSTÄLLD VATTEN SYSTEM

Om toaletten är, eller kan vara, under vattenlinjen som helst (inklusive statisk) inställning av fartygets krängning och/eller trim, en 3/4" Vented Loop Fitting måste installeras i slangens längd ansluter spolpumpen till sjöinloppskranen. De Vented Loop Fitting måste placeras så att den förblir något* ovanför vattenlinjen vid alla vinklar av häl och trim. I vissa installationer när en ventilerad slinga är installerad i insugningsslang, spolpumpens primerbarhet och flödesegenskaper reduceras och kan påverka toaletten negativt fungera. För att återställa pumpens prestanda, anslut en solenoid ventil (Jabsco nr. 37068-0000) till ventilationsluftintaget för att avbryta lufttillförseln under spolcykeln. Mässingsporten av magnetventilen (ta bort plastfiltret om det är monterat) ska anslutas till ventilationsinloppet med 3/16" slang och solenoid kopplad parallellt med toalettmotorn.

ELEKTRISKA ANSLUTNINGAR

Välj en plats för omkopplaren och instruktionsskylten, se till att trådarna leder från både toaletten och strömkällan kan dirigeras till bytet. Se till att panelen där installationsbrytaren är nr mer än 1" tjockt. Borra ett 5/8" monteringshål och installera strömbrytare och instruktionsskylt. Använd tvinnad koppartråd av rätt storlek (bestäms från tabellen över elektriska specifikationer) för att ansluta ena sidan av omkopplaren till

positiv strömkälla. En säkring av lämplig storlek eller likvärdig kretsbrytare (bestäms från diagram med elektriska specifikationer) måste installeras i positiv effekt bly inom sju tum från strömkällan. Ansluta den andra sidan av omkopplaren till den orange (positiva) motorn leda. Anslut den svarta (negativa) motorkabeln till negativa sidan av batteriet eller jordad samlingsskena.

ANMÄRKNING: Korrigera motorpolariteten (orange till positiv, svart till negativ) är viktigt. Omvänd polaritet kan skada motorn och ogiltig garanti. Full spänning vid motor krävs för att den elektriska toaletten ska fungera korrekt. Toaletten måste kopplas i en krets oberoende av alla andra tillbehör

BRUKSANVISNINGAR - Jabsco båt toalett

Se till att alla inlopps- och utloppskranar är öppna; tryckknapp att driva. Kör tills skålen är helt spolad och utloppspumpen har spolat vatten från botten av skålen. Jabscos elektriska marina toalett kommer att ge många år av problemfri service om den används på rätt sätt. Den kommer att hantera avfall och toalettpapper. Den kommer INTE att hantera trasor, bindor eller hårda fasta föremål. Om skålen inte pumpar ut och börjar fyllas, stäng den delvis inloppsventilen tills skålen är ren och helt pumpad ut. Kör sedan i några sekunder med båda ventilerna öppna för att rensa hela toaletten och utloppssystemet.

För maximalt säkerhet, när toaletten inte används eller kärlet är obevakat, stäng både inlopps- och utloppsvattenkranar. För att dränera för vinteruppläggning, stäng inloppsventilen och kör för några sekunder tills allt vatten har pumpats ut. Efter långa perioder utan användning kan toalett och pump torka ut. För att underlätta den första uppstarten, häll cirka en liter vatten i skålen och låt stå en stund innan första användningen.

HOPSÄTTNING - Marin toalett

Pressa in tätningen i kroppen med läppen mot pumphjulet; var försiktig att inte täppa till i borrningen. Installera pumphuset på motorn och position i registret. Smörj pumphjulshålet med pumpen smörj in och installera pumphjulet. Placera packningen mot kroppen och installera slitplattan och se till att de två tätningsbrickorna av plast är under huvuden på toppen och bottenskruvar. OBS: Den nuvarande slitplåten i plast ersätter den tidigare slitplåten i mässing och med den slitplåt i rostfritt stål används inte längre. Skjut på gummitätningshylsa på motoraxeln och tryck in den dess urtag i slitplåten. Flytta centrifugalhjulet på axeln, cirka 1/8" från slitplattan, och dra åt setet skruva. Placera maceratorhuset över axeln och centrifugalhjulet, sätt låsbrickan på änden av axeln och skruva hackplatta på axeln och dra åt. Montera O-ringen i Oring-spåret i slitplattans yta, lite fett hjälper håll på plats, se till att insidan av kroppens ytor är rena, rada upp skåran i basen med nyckel på maceratorhuset, skjut pumpa in enheten i basen och dra åt med de fyra skruvar. Slå på motorn i en eller två sekunder för att vara säker centrifugalhjulet är gratis.

 

Se våra toalett tillbehör här!

Se våra toalett reservdelar här!

 

 

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB