Portabla Kyl/Frysboxar

På längre turer med segel eller motorbåt är det bra att ha en plats där du kan svalka mat och dryck. Kompressorkylare är den perfekta lösningen när utrymmet och batterikapaciteten ombord är begränsad. Kompressorkylare är skonsamma mot ditt båtbatteri och kommer, beroende på modell, även med en djupfrysfunktion.

Visa som Rutnät Lista

6 Varor

Fallande ordning
Per sida

Portabla kylboxar från Isotherm

Med portabla kyl/frysboxar från Isotherm kan du hålla din mat kyls när du är ute på havet. Kylboxarna är utrustade med handtag 12-24v uttag. Kylboxarna är även utrustade med batterivakt vilket innebär att den varnar för låg ström för att förhindra att kylboxen laddar ur.

Kompressor kylboxar - Det coola sättet att spara utrymme ombord

Kompressorkylare är idealiska för användning på segelbåtar eller motorbåtar, men kan även användas i bilar eller lastbilar eller i husbilar eller husvagnar. Dessa plastlådor har välisolerade sidoväggar som håller maten sval under långa perioder. De flesta kompressorkylare har ett integrerat bärhandtag och är lätta att transportera.

Tillför energi till kompressorkylare för båtar

Kompressorkylare kan anslutas till den inbyggda strömförsörjningen via en 12- eller 24-volts cigarettändare. Många modeller kan även användas med 230 volt landström.

Hur fungerar kompressorkylare?

För att uppnå kylfunktionen använder dessa kylare sin kompressor för att sätta tryck på en köldmediegas som omvandlas till vätska vid mycket höga temperaturer. Gasen värms upp och den resulterande värmen släpps ut i miljön. Eftersom den är under tryck, förändras gasen till en vätska när den svalnar. Genom att sänka trycket avdunstar kylvätskan och gasen drar bort omgivningsvärmen och kyler det inre av kompressorkylaren. Den slutna kylkretsen återför kylvätskan till kompressorn och cykeln startar igen. Kompressorkylare kan drivas oavsett omgivningstemperatur.

Isotherm - Portabel kylbox

Kylbox kompressor - bäst i test

Vi på Kampetorp Marin & Fritid rekommenderar Isotherm TB41 Kylbox AC/DC.

Isotherm TB 41 har kraftiga bärhandtag samt ett gediget lås på locket. Digital termostat med temperaturreglering inom området +10 till -18°C. Termostaten har även ett ekonomiläge där elektroniken styr kompressorns varvtal. Inbyggd fläktkyld Danfoss kompressor som är av AC/DC typ, avsedd för drift både på 230V och över batterier. Nätdrift prioriteras automatiskt. Kylboxen är både prisvärd och enkel att ha emd sig i båten och på havet. 

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB