Spisar Med Ugn

Visa som Rutnät Lista

24 Varor

Fallande ordning
Per sida

Gasolspis för båten

Gasol- och gasspisar har funnits betydligt längre än de moderna elspisarna som finns numera. Frågan är varför du i dagens läge ska välja en gasolspis? Anledningarna är många men framför allt kommer din matlagning bli mer effektiv. Du kan reglera värmen direkt så att inte maten blir bränd eller att rätten koka över. Med en vanlig elspis tar det en stund innan värmen sänks. Därför är det mycket vanligt att restaurang och storkök använder sig av gasspis, för matlagningen blir enklare att bemästra. 

En gasugn är visserligen svårare att baka i och grill-ytorna kan bli ojämna. Anledningen till varför det blir så beror på att gasens insläpp i ugnen finns i botten. Därför har våra gasspisar en vanlig ugn eller varmlufts som drivs med el. Det gör att när du tillagar mat eller bakar bröd så vet du att det blir bra. Vilket gör att du får den mest gynnsamma spisen för ditt hem, båt eller sommarhus. Vill du hellre ha en gasugn så finns självklart även sådan i vårt spis- och ugnsutbud.

Hos oss hittar du allt från stora gasspisar för både restauranger och privata kök, till ett mindre portabel stekbord drivt av gasol. Det finns även möjligheten att enbart få en gasoldriven häll som är perfekt för mindre utrymmen i båten eller stugan på landet. Självklart kan du också köpa keramikhäll om du hellre vill det hos oss. Likaså har vi fristående gasoldrivna grillar som är perfekta att ta med sig på utflykten.

Hur installerar man en gasolspis?

Innan du ska installera en gasspis finns det några saker som du behöver tänka på så att det blir säkert för dig att använda dig av spisen i ditt hem. Gasspisen ska vara CE-märkt, vilket betyder att den uppfyller kraven inom EU gällande funktion och säkerhet. Spisarna för gasol eller stadsgas/naturgas är utformade på varierande sätt. Därför bör du kontrollera vilken typ av gas som finns i din hemkommun och när det gäller för fritidshus, båtar, husvagn och husbil så är det gasol du behöver.

Det är inte ovanligt att gasen är billigare än elen. Du bör även tänka på att en gasolspis kräver underhåll. Du behöver se till att du alltid ha gasol hemma eftersom gasolen i tuben tar slut så småningom. När det är dags att byta tub krävs det vanligtvis lite arbete, speciellt om du ska kontroller och undersöka hela systemet efter läckage.

Hur rengör man en gasolspis?

En gasspis kräver lite mer omsorg i samband med rengöring jämfört med en vanlig spis eller häll. Detta tack vare att underlaget är inte slätt och jämnt. Det är mycket viktigt att få bort spill och matrester, annars riskerar det att bränna fast och gör det betydligt svårare att få bort. Du kan med lätthet plocka bort alla lösa delar först för att rengöra dessa i diskhon med vanligt diskmedel och varmt vatten. Därefter rengör du gasspisens häll men en våt trasa och diskmedel. Har du en spis tillverkad av stål kan du putsa med ett speciellt medel för just stål för att få upp glansen.

Du bör även se till att rengöras spisens brännare och dessa är oftast tillverkade av järn. Varje brännare behöver rensas och göras ren. Fördelen är att du kan ta brännarna och låta dem ligga i blöt i varmt vatten med lite diskmedel. Efter en kvart sköljer du av brännarna och torkar dem med en torr tygtrasa. Nu gäller det att vara noggrann för de behöver vara helt torra innan du sätter tillbaka brännarna och använder dem.

För att rensa hålen i varje brännare är det ett bra tips att använda piprensare, vilket gör att inte gastillförseln inte stoppas. Detta görs innan brännarna placeras tillbaka på spisen. Gör det till en vana att rensa brännarna och kontrollera tillförseln av gas varje vecka. Se till att brännarna sitter fast ordentligt innan du nyttja gasspisen återigen.

För- och nackdelar med gasolspis i båten?

Precis som med allt annat finns det för- och nackdelar med gasolspisar. Dina kastruller behöver inte ha en jämn och fin botten eftersom lågan sprider sig över hela ytan ändå. Vilket gör att du kan till och med laga mat en wokpanna utan några som helst problem.

Gasol eller gas gör att du får precision i din matlagning eftersom när du vrider på ratten justeras lågan snabbt och matlagningen blir mer exakt och kontrollerad om du jämför med en elspis platta. Hos många spisar som drivs med el, finns det inte samma möjlighet att justera värmen.

Det är praktiskt med gasol eftersom du kan ta med dig den vart du än befinner dig, som till exempel till sommarstugan, båten, husvagnen eller när du vill grilla på friluftsaktiviteter. I och med att du använder gasol kommer matlagningen gå fortare för dig, eftersom lågan gör att vattnet kokar eller stekpannan blir varm fortare. Vilket är mycket praktiskt om du har ont om tid och ändå vill laga mat från grunden. Du kan laga mat även vid strömavbrott och gasolen är billigare i längden jämför med elpriserna.

Nackdelen är dock vid rengöringen så kräver det mer noggrannhet och tar lite längre tid, speciell i jämförelse med en häll. Likaså kräver en gasolspis mer säkerhet då läckage kan uppstå.

Var köper man gasolspis och tillbehör?

Både du som privatperson och företagare har möjligheten att hitta den gasol- och gasspis i vårt sortiment. Förutom att vi tillhandahåller personlig service för att guida dig till köp av spis som passar ditt behov på allra bästa sätt. Erbjuder vi också dig möjligheten att köpa de tillbehör eller reservdelar till de gasolspisar som finns i vårt utbud, som exempelvis gasolslangar, väggfäste och läckagetestare.

Du beställer en prisvärd gasolspis med tillbehör i vår webbshop, betalar vad det kostar och därefter får du hem dina beställda varor. Hos oss är det lätt för dig att köpa den gasolspis du behöver för att underlätta din matlagning oberoende vart du befinner dig. Vilket kommer underlätta ditt vardagsliv eller när du vill göra det enkelt för dig på din fritid!

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB