Bogpropeller

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-24 av 28

Fallande ordning
Sida
Per sida

Hur stor bogpropeller ska man ha till båten?

De två huvudfaktorerna som avgör rätt propellstorlek är fartygets vindområde och båtägarens krav på prestanda. Det är värt att ta hänsyn till den allmänna känslan för de rådande väderförhållandena som påverkar ditt område, tillsammans med en noggrann bedömning av tidvattnets maximala styrka.

Det allmänna rådet är att välja en bogpropeller som kan trycka fören eller aktern mot minst 17,5 knops vindhastighet. Som jämförelse kan nämnas att en kraftfull thruster fungerar i vindar på 22-25 knop. Skillnaden mellan de två jämförelserna kanske inte verkar så stor, men de två installationerna kommer att ge dig väldigt olika användarupplevelser.

Billig bogpropeller

Att välja en billig bogpropeller är inte alltid det bästa alternativet, eftersom att kvaliteten och hållbarheten ofta blir sämre. Man bör istället köpa en bogpropeller som håller vilket på sikt blir en billig bogpropeller. Flera av våra modeller från Lewmar bogpropellrar 

Köp Lewmar bogpropeller till rätt pris

Vi erbjuder ett brett utbud av bogpropellrar från Lewmar till en av marknadens lägsta priser. 

Lewmar bogpropeller för mindre båtar

Lewmar 110TT - 1,5kw,12v är en perfekt bogpropeller för mindre båtar. Den är både liten, lätt och kompakt med en vikt på endast 8 kg, vilket gör den perfekt för mindre båtar som behöver en bogpropeller.

 

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB