Kätting

Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Fallande ordning
Per sida

Båtkätting

Om du är en båtägare, är det viktigt att du investerar i högkvalitativa båtkättingar för att säkerställa att din båt är säkrad på plats. En båtkätting är en viktig del av ditt båtsystem som hjälper till att hålla din båt på plats när den inte används. Men det finns flera faktorer som du bör överväga innan du köper en båtkätting.

Material

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du köper en båtkätting är materialet. Båtkättingar finns i olika material, inklusive rostfritt stål, galvaniserat stål och mässing. Rostfritt stål är det mest hållbara materialet som ger en hög korrosionsbeständighet. Galvaniserat stål är också hållbart och kan vara ett kostnadseffektivt alternativ till rostfritt stål. Mässing är ett annat alternativ, men det är inte lika hållbart som de andra två materialen.

Storlek

En annan viktig faktor att överväga när du köper en båtkätting är storleken. Båtkättingar finns i olika storlekar beroende på storleken på din båt. För att välja rätt storlek på din båtkätting bör du ta hänsyn till båtens längd och vikt. 

Testvikt

Testvikt är en annan faktor som du bör överväga när du köper en båtkätting. Testvikten är den maximala vikt som en båtkätting kan bära utan att brytas. För att säkerställa att din båt är säker, bör du välja en båtkätting med en testvikt som är högre än båtens vikt.

Längd

Längden på båtkättingen är också viktig att överväga. Beroende på var du ska använda din båt, kan du behöva en längre eller kortare båtkätting. En kortare båtkätting är lämplig för mindre båtar som används i skyddade vatten, medan en längre båtkätting är bättre för större båtar som används i öppet hav.

Underhåll

Ett annat viktigt övervägande när du köper en båtkätting är underhåll. För att förlänga livslängden på din båtkätting bör du regelbundet rengöra den och skydda den från korrosion. Rostfritt stål är det enklaste materialet att underhålla, men det kräver fortfarande regelbunden rengöring och skydd.

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB