FRI FRAKT!

Vid alla ordrar över 1000kr.

KÖP MED FAKTURA!

Handla med faktura och betala efter du fått varan!

ÖPPET KÖP

Vi erbjuder 14 dagar öppet köp

Aluminiumbåtar

Alutec Boats tillverkar båtar i hög kvalitets aluminium för arbete, fiske och fritid. Alutec´s båtar är alltid väldigt kraftigt byggda och är byggda för att hålla! +Visa mer

Alutec Boats bygger din båt efter dina specifikationer och dina önskemål och vi tar fram den optimala båten för just dina behov. Vi tar även fram en 3D model av just din design med dina mått och specifikationer så du ser exakt hur båten kommer att se ut i färdigt skick innan produktion påbörjas. Allt material i ALUTEC´s båtar skärs ut med avancerad vattenjet teknik detta gör att svetsarna blir starkare än med andra metoder och därmed blir skrovet starkare. Båtarna är osänkbara och CE certifierade. Vi levererar alla båtar i Sverige direkt hem till dörren (fraktkostnad tillkommer). Vi hjälper även till med montering utav utrustning tex. motorer, kartplotter / ekolod, trimplan, belysning, dieselvärmare, autopilot etc. 

Läs mer om Alutecs båtar på http://www.alutecboats.com.

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-24 av 88

Sida
Per sida
Fallande ordning
 1. Årklyka Oskwig 370S,440S
  90 kr
  Beställningsvara
 2. Golvdurk Oskwig 440S
  2 295 kr
  Beställningsvara
 3. Golvdurk Oskwig 370S
  1 995 kr
  Beställningsvara
 4. Golvdurk 365 Catch
  1 995 kr
  Beställningsvara
 5. Mugghållare
  59 kr
  Beställningsvara
 6. Båtstol Camo
  1 190 kr
  Beställningsvara
 7. Låskedja Klass 3
  549 kr
  Beställningsvara
 8. Lås Klass 3
  299 kr
  Beställningsvara
 9. Årklyka Oskwig 370,440
  70 kr
  Beställningsvara
 10. Styrkabel 13ft, 390 cm
  915 kr
  Beställningsvara
 11. Klämfläns 30 mm 5”
  4 026 kr
  Beställningsvara
 12. Styrkabel 11ft, 330 cm
  875 kr
  Beställningsvara
 13. Styrkabel 10ft, 300 cm
  855 kr
  Beställningsvara
 14. Klämfläns 30 mm 5” PARAGON
  4 026 kr
  Beställningsvara
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-24 av 88

Sida
Per sida
Fallande ordning

Fördelar med aluminiumbåtar framför glasfiberbåtar (GRP).

Livslängd

Båtar av aluminium har uppenbarligen den längsta livslängden för de två. En mycket hög materialstyrka, god korrosionsbeständighet och andra fördelar med aluminium gör det möjligt för en aluminiumbåt att leva minst 30–40 år. Denna livslängd resulterar också i en väldigt låg visuell försämring och ett högt återförsäljningsvärde.

 

Effekter

GRP-materialet är extremt sprött och utsätts således lätt för skador och skrickor medans aluminium har avsevärd högre stryktålighet, dvs förmågan att motstå permanent deformation utan brottskador. Det beror på att aluminium har låg elasticitetsmodul, det absorberar stötenergin och förhindrar skador.

 

Vikt

Aluminiumbåtar är 30 till 40% lättare än glasfiberbåtar och 45% till 55% lättare än stålbåtar. Denna viktbesparing ger många fördelar, inklusive lägre bränsleförbrukning, högre hastigheter och större nyttolast. Mindre vikt gör det också lättare att transportera och hantera båten i land.

 

Sol exponering

Aluminium påverkas inte av ultravioletta strålar från solen, vilket kan skada fiberglasbågelcoaten, skrovet och den underliggande strukturen. Detta gör glasfiberbåtar ömtåliga över tid och omfattande underhåll i form av pollering och vaxning är ett måste för att glasfiberbåtar skall hållsa sig i gott skick.

 

Brandfara

Aluminium brinner inte alls. GRP-båtar innehåller oljebaserade hartser som brinner mycket kraftigt. Brandhämmande harts finns i en del båtar som gör dem svårare att "tända", men ändå är branden väldigt energisk när den väl har börjat.

 

Miljövänlig

Aluminium är 100% återvinningsbart vilket gör det till ett mer miljövänligt material att använda än glasfiber. Återvinningen av glasfiber är en lång, mer komplicerad, mindre effektiv (~ 80%) och dyr process, vilket gör dumpning av kasserade glasfiberbåtar till ett problem som det Svenska miljödepartementet har visat sin oro över.

 

Så om du funderar över dina val mellan de olika alternativen tycker iaf vi valet är självklart! En Aluminiumbåt!